Учени предупреждават, че ​​най-рядката четвърта кръвна група (AB (IV) Rh) с

...
Учени предупреждават, че ​​най-рядката четвърта кръвна група (AB (IV) Rh) с
Коментари Харесай

Стана ясно коя е най-опасната кръвна група

Учени предизвестяват, че ​​най-рядката четвърта кръвна група (AB (IV) Rh) с негативен резус (на земното кълбо се среща при не повече от 8 % от населението), е най-опасната.

Риск от рак и деменция

Според специалисти от Харвардския университет, провели проучването, хората с тази Rh-отрицателна кръвна група, имат по-голям късмет да се разболеят от рак. Освен това притежателите му най-често са бездетни.

Според резултатите от проучване на американски учени от университета във Върмонт, хората с кръвна група с негативен Rh фактор са изложени на по-голям риск от инсулт, постоянно имат аномалии в мисленето, неприятна памет и сенилна деменция се среща при повече от 80% от случаите по-често от други, написа zdrave.to. Поради слаб имунитет те са доста по-податливи на болести: проблемите със сърдечно-съдовата, храносмилателната и ендокринната системи, дихателните органи и опорно-двигателния уред са чести спътници на хората с група AB (IV) Rh.

От какво би трябвало да внимават бременните дами

Според хематолога Наталия Марковец в последните месеци на бременността притежателите на AB (IV)Rh- имат риск от прибързано раждане, в случай че детето има унаследен позитивен Rh антиген. Rh споровете по време на бременност не са необикновени и съгласно Наталия Марковец е задоволително за такива бременни дами да се съветват с гинеколог в точния момент и да следват неговите рекомендации.

Коронавирус и AB(IV)Rh–

По време на пандемията от COVID-19 английската онлайн услуга за медицински и здравни вести MedicalXpress разгласява данни, основани на изследвания, извършени в разнообразни страни по отношение на податливостта към коронавирусна зараза на хора с разнообразни кръвни групи.

Чуждестранни учени съумяха да открият, че тези с негативен Rh фактор са по-податливи на заразяване с Covid от останалите и понасят болестта по-тежко от тези с други кръвни групи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР